Wijhese gewichtheffer wil naar Spelen

bricht-wijhese-gewichtheffer-wil-naar-osWijhe – Gewichtheffer Karen Tovmasjan (21), 79 klio spieren, is zondag naar Rusland gevlogen. Drie weken lang verblijft hij daar in een speciaal trainingskamp in St. Petersburg met als doel nog sterker te worden om te kunnen scoren op het EK 2012 in december in Israël. En verder kijkend: meedoen aan de Olympische spelen in 2016. “Nederland is een klein land en presteert slecht met gewichtheffen. Ik ben een knokker, volgens de planning moet dat gaan lukken.’’

Karen Tovmasjan gaat in Rusland verder werken aan zijn droom: de Spelen van 2016.

Karen studeert aan de Calo en zit nu in het tweede jaar. In Wijhe geeft hij lessen gewichtheffen in Sportcentrum Leef. Binnen Leef heeft hij zijn eigen vereniging opgericht die meedoet aan nationale en internationale wedstrijden. Onlangs scoorden zijn gewichtheffers opvallend goed op NK in Assen.

Zijn collega gewichtheffers in Rusland van dezelfde leeftijd die ongeveer hetzelfde tillen hebben het een stuk minder zwaar. Gewichtheffen is daar dan ook een enorm belangrijke sport.

‘’Zij wonen in een soort kazerne en houden zich uitsluitend bezig met trainen en sterker worden, zonder te hoeven werken of studeren. Moeilijk om daarvan te winnen als je daarnaast nog zoveel andere dingen moet doen. Hun programma bestaat uit ’s ochtends trainen, ‘middags rusten en s’ avonds trainen. Bovendien wordt goed op hun voedsel gelet. Het gebouw is voorzien van een zwembad, sauna, ontspanningsruimte en een restaurant, alles in één dus’’, Vertelt Karen die zich verheugt op het trainingskamp. ‘’Ik trek nu 140 kilo en stoot 170 kilo. Die jongens tillen net zo veel als ik en ik denk dat dit erg inspirerend en motiverend werkt want ik wil alles doen om nog sterker en beter zijn.’’
De vliegtickets en het verblijf zijn voor Karen een behoorlijke financiële aderlating. ‘’Eerlijk gezegd kon ik het niet betalen maar ben ik behoorlijk zuinig geweest en heb zo wat kunnen sparen. En verder word ik vanaf de zijlijn op allerlei manieren gesteund.’’

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.