Tovmasjan mag naar EK in Israël

bricht-tovmasjan-mag-naar-ek-in-eilatWIJHE – Karen Tovmasjan heeft zich op indrukwekkende wijze gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap gewichtheffen.

“Niet zomaar een record, maar gewoon de standaard verpletterd!” Deze woorden kwamen uit de mond van de officials die op het verloop van de EK-kwalificatie toezagen.
De Heinoër verpulverde vijf nationale records en mikt nu op een medaille bij de Europese titelstrijd in Israël.

Karen Tovmasjan meldt zich begin december in badplaats Eilat voor het EK tot 23 jaar. Zijn doel is simpel: ,,Ik wil een medaille.’’ De gewichtheffer, die traint bij sportcentrum LEEF! in Wijhe, stapt voor de vierde keer het Europese podium op. ,,Nooit heb ik een medaille gewonnen. Dit jaar moet het gebeuren.’’

Als de voortekenen niet bedriegen ligt Tovmasjan op koers. De Calo-student verbrak bij de kwalificatie van afgelopen weekeinde vijf Nederlandse records. Een unicum dat de Sallander op de eerste plaats van de nationale ranking bracht.
In een sport die groot is in zijn geboorteland Armenië. Tovmasjan kwam met zijn familie in 2000 naar Nederland. Sindsdien raakte Salland in de ban van de sport. Tovmasjan richtte zelfs een eigen club op bij LEEF! in Wijhe.
Want een Nederlandse EK-medaille zou een unicum betekenen in de nationale sportgeschiedenis. ,,Het gaat me lukken. Alleen met een EK-medaille is mijn toernooi geslaagd.’’
Als hij slaagt in zijn missie dan gaat Tovmasjan in april naar het EK voor senioren in Tirana (Albanië).

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.