Tovmasjan pakt goud op NK gewichtheffen

BrichtTovmasjan-pakt-goud-op-nk-gewichtheffenOOSTERHOUT – Afgelopen zondag werden in het Gelderse Oosterhout de Nederlandse kampioenschappen gewichtheffen voor de senioren 1e klasse gehouden.

Karen Tovmasjan  is de beste gewichtheffer van Nederland.  Dat bevestigde Karen afgelopen zondag in Sportcentrum Waalsport tijdens de Nederlandse Senioren Kampioenschappen Gewichtheffen – 1e klasse. Het Europees nummer 10 (EK onder 23 jaar) behaalde met 153 kg trekken en 185 kg stoten een totaal van maar liefst 338 kg. Saillant detail is dat hij hiermee de 400 Sinclairpunten oversteeg, 85 punten meer dan de nummer 2 van Nederland, Dio Deegenaars. Derde was Dominique Moonen.

Tweede keer beste van Nederland

Dit is de tweede keer dat Karen Tovmasjan (22) bekroond werd als beste atleet van Nederland. Precies zeven jaar geleden, tijdens de 2007 Nederlandse Senioren Kampioenschappen in Den Haag. Werd Karen Tovmasjan voor de eerste als de sterkste gewichtheffer van Nederland gekroond. Hij was toen 16 jaar.

Poging tot nieuw Nederlands record

Uitkomend in de klasse heren tot en met 94kg probeerde Karen, Nederlands record houder van twee lichtere klassen, in zijn derde en laatste poging (158kg) trekken het Nationale record trekken te verbeteren. Het record staat al 10 jaar in de boeken op van Adam Kala met 157kg.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.