Tovmasjan haalt brons op Arab, Asian Championships

bricht-tovmasjan-haalt-brons-op-arab-asian-championshipsVerslag Doha

Arab – Asian Weightlifting Championships 26/5 – 2/6 Doha, Qatar 2013.

We werden ondergebracht in een zeer luxe en groot hotel waar we een prachtige kamer kregen.

Training:

De training vond plaats in een grote tent met airconditioning. Overal was water en pakjes vruchtensap te krijgen en dit kon je zelf pakken. Dinsdag zijn we rond 11 uur begonnen met een lichte training van ongeveer 90 minuten, woensdag nog een lichte training gedaan van ongeveer een uur, donderdag rust en vrijdag de wedstrijd.

Voorbereiding:

Tovmasjan bevindt zich in een overgangsfase na het EK Senioren in Tirana en is dus niet in topvorm.

De wedstrijd:

Karen – 85 kg (22 atleten) moest om 10:00 uur s’morgens tillen. Opwarmplankiers waren er ongeveer 10 dus dat was af en toe wel even dringen. De Junioren en de Senioren waren bij elkaar ingedeeld, maar kregen natuurlijk wel een aparte medaille.

Resultaten:

Trekken: Karen opende met 137 in de 1ste beurt goed, 142 in de 2de beurt goed en nam toen 146 in de 3de beurt (faalde) aangezien dit een potentieel zilveren medaille kon opleveren.
Stoten: 166 kg in de 1ste beurt. Deze ging mis door een technische fout bij het voorslaan. Toen 170 in de 2de beurt (goed) en 176 in de 3de beurt. Helaas faalde Karen bij het uitstoten. Indien gehaald zou 176 stoten een kans geven op een zilveren medaille. Met een totaal van 312 kg werd Karen 3de en heeft voor het trekken, stoten en het totaal een bronzen medaille behaald. Dit is een resultaat waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

Vooruitzichten:

Meneer Jaloud (vice president IWF) was erg enthousiast over de prestaties en de techniek van Tovmasjan. Hij was van mening dat met wat hulp en een goede begeleiding Karen bij de top 5-6 in een WK kan komen.

Toernooi Egypte 2014:

Concreet betekent dit we een uitnodiging krijgen voor een toernooi in Egypte in mei 2014 tussen Azië, Arabische staten en Afrika. Hierbij worden twee landen uit Europa uitgenodigd, waarvan wij er dan 1 zijn.

Trainingskamp China:

Meneer Jaloud heeft met mij er over gesproken hoe we het Nederlandse gewichtheffen verder zouden kunnen helpen zich te ontwikkelen. Hij heeft voorgesteld dat wanneer Karen (beste resultaat in -77 september 2012 was 329 kg) in de -85 een officieel totaal haalt van 155 – 160 trekken en 185 – 190 stoten Karen samen met nog een andere Nederlandse atleet een trainingskamp in China krijgt aangeboden van 4-5 weken geheel betaald. Zodra Karen de minimum prestatie van 155 – 185 bereikt dan zal Remco Eenink samen met de atleten en meneer Jaloud het trainingskamp gaan plannen en organiseren. Onze gedachte is dat dit trainingskamp en het trainen met topatleten een grote stimulans zal betekenen voor onze atleten en derhalve zal bijdragen aan hun prestatieontwikkeling en daarmee positief zal uitpakken voor het Nederlandse gewichtheffen.

Gastvrijheid:

Tijdens ons verblijf in Doha zijn we buitengewoon gastvrij ontvangen. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we zijn dan ook erg blij en dankbaar dat we hier mochten zijn.

Bedankt:

Als laatst wil ik nogmaals Remco Eenink en de NOGB bedanken die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.