Podiumplek tijdens EK doel voor gewichtheffer Karen

bericht-podiumplek tijdens-ek-doel-voor-gewichtheffer-karenEen plek op het gewichtheffer-podium van Europa, dat is het doel van de 23-jarige topsporter Karen Tovmasjan. Deze maand staat hij op de EK onder de 23 in Estland. En of dat nog niet genoeg is, is hij eind oktober ook nog eens te bewonderen op de WK in Polen. “Het is gewoon geweldig om mee te doen aan deze toernooien” vertelde hij afgelopen zondag tijdens het radioprogramma Airplay Sport.

De internationale allure is niet helemaal onbekend voor de gewichtheffer. Hij deed in April van dit jaar nog mee aan het EK senioren. “Ik zat in de A klasse, dat betekend dat je in het beste team van Europa zit”. Het hoge podium waar Karen op uitkomt brengt ook veel publiciteit met zich mee: “Afgelopen April was ik tijdens het EK bijvoorbeeld live te zien op Eurosport. Mensen beginnen je te herkennen en dat is leuk”.

Het WK in Polen betekend  – na het EK – de tweede test als “senior”: “Hiervoor deed ik altijd mee met de junioren. Nu ik meedoe met de senioren is dat wel even wennen. Het niveau is zeker hoger maar ik ben eigenlijk juist meer gemotiveerd nu de lat hoger ligt. Aan de voorbereiding kan het niet liggen voor de komende internationale toernooien: “Ik zit nog op school. Dit betekend dat ik me goed kon voorbereiden tijdens de vakantie”.  School en topsport combineren heeft overigens niet alleen goede kanten: “Trainen doe ik ’s morgens en ’s avonds, dit betekend dat ik ’s morgens lessen mis en die moet ik wel een keer inhalen”.

De wereldkampioenschappen zijn wel van een ander niveau dan het EK dat een maand eerder staat gepland: “Het grote verschil is de moeilijkheid, ik denk dat het WK-niveau minstens twee keer zo hoog ligt. Verder is het deelnemersaantal een verschil. Op de Europese kampioenschappen zijn er rond de 20 deelnemers terwijl tijdens de wereldkampioenschappen rond de 50 deelnemers meedoen”.

Karen Tovmasjan traint bij Sportcentrum Leef in Wijhe. Met de rest van de sporters van Leef  gaat het ook erg goed: “Binnenkort zijn er weer grote toernooien waar de sporters van Leef aan meedoen, de voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang”.

Het hele interview met Karen Tovmasjan in het programma Airplay Sport is terug te beluisteren via de volgende link: http://www.tovmasjan.nl/2013/09/01/tovmasjan-over-deelname-aan-eku23-en-wk-senioren/

Bron: Airplayradio

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.