Nieuwe Nederlandse records door Karen Tovmasjan

bricht-ek-u23-2013Tallinn – Estland 26-09-2013 Karen Tovmasjan is tijdens het EK Gewichtheffen in Tallinn in de groep 21 – 23 jaar 7de geëindigd.

Donderdag 26 september is de wedstrijd in de -85 kg categorie A groep.

Het was meteen al duidelijk toen we de inschrijvingen zagen dat Karen zich geconfronteerd zag met een uitzonderlijk sterke groep. De Russen waren met 2 gewichtheffers vertegenwoordigd en Polen met hun zilveren medaille winnaar in Londen.

In de afgelopen drie jaar was een totaal tussen de 330-335 kg goed voor een bronzen medaille maar nu niet.

Karen:
Trekken met een 1ste beurt van 145 kg (goed), 2de beurt 149 kg (goed) en 3de beurt 152 kg (niet gehaald).
Stoten 1ste beurt 171 kg lage opening (goed), 2de beurt 178 kg (goed) en 3de beurt 182 kg (niet gehaald).

Samenvatting:
Karen maakte bij het trekken een beetje een matte indruk. Hij was niet zo explosief als in de training. Zoals toen hij 156 en 157 uit hang trok, subliem gewoon. Bij het stoten leek hij ook niet zo fit en bij het voorslaan van de 182 kg zat hij wat naar achteren waardoor het opstaan extreem zwaar werd en hij helaas het uitstoten miste. Karen heeft maximale er uit gehaald wat er op dat moment in zat. Men moet nooit vergeten dat de druk op zo’n toernooi (Hier doen de beste gewichtheffers uit Europa aan mee.) groot is en vooral als de kans op een medaille zich voordoet.

Karen heeft nu in de klasse 85kg, 3 nieuwe Nederlandse Records op zijn naam gezet.

Trekken 149KG
Stoten 178KG
Totaal 327KG

Al met al zijn wij allemaal zeer tevreden over het resultaat.

Zaterdag 28 september heeft Dhr. Eenink namens Nederland een prachtige beker in ontvangst mogen nemen omdat Nederland de 5de plaats heeft behaald in het landenklassement U 23. Van de 25 landen wist Nederland met 3 atleten de 5de plaats te halen dit waren: Jim de Groot, Stephan Benza en Karen Tovmasjan.

Bijzondere dank gaat verder uit naar zijn trainer Bondscoach Ashot Kazarjan en niet in het minst de assistenten Robert van Herk en Jim de groot. Verder wil ik namens Karen iedereen bedankten die aanwezig waren op de wedstrijd en live hebben meegekeken. En natuurlijk mensen die aan dit succes hebben bijgedragen. Voor de foto’s KLIK HIER

European Junior and Under 23 Weightlifting Championships Tallin 2013 Estonia

Voorstellen     2:11:25   Men   A groep 85
Snatch             2:22:55   Men  A groep 85
Clean & Jerk   3:06:12   Men   A groep 85    

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.