Wereldkampioenschappen gewichtheffen 2013 Wroclaw

bericht-wk-blog-2013

Karen gaat Blog bijhouden voor mensen die erg interessant vinden om te lezen hoe zo’n wereldkampioenschappen eruitziet, en wat je allemaal kunt meemaken tijdens een wereldkampioenschappen.

Karen: ”dit is erg leuk voor de atleten die aan gewichtheffen doen. Zo worden zij geprikkeld om harder te gaan trainen, om ooit zelf hier te staan waar ik nu sta.”

20-10-2013

Deze dag is voor mij onvergetelijk! Hoe kun je nou iets vergeten dat het je zo veel heeft geholpen. Naar aanleiding van problemen met het WK (geldgebrek) schrijf ik een bericht op  facebook dat ik waarschijnlijk niet zal deelnemen op het WK.
Op mijn bericht schrijven 10 tallen mensen die mij willen helpen om toch naar het WK te gaan. Zo sponsoren mensen mij naar het WK om geld over te maken naar mijn rekening.

Als tegenprestatie heb ik beloofd dat ik uiterste mijn best ga doen. En iedereen krijgt een leuk WK shirt van mij.

21-10-2013

Maandag ben ik samen met mijn vader per auto naar Polen afgereisd. Rond 16:00 zijn wij uit huis gegaan. We hebben in Duitsland even stilgezeten om te pauzeren bij een tankstation. Op tv was gewichtheffen mannen tot 56kg. We zijn zo ongeveer half uurtje gaan kijken. Ik kreeg van zo’n Duitse man kop koffie aangeboden. Hij zag mijn shirt en trainingspak en wist meteen dat wij naar polen gingen. Hij vond het erg interessant om naar mijn verhaal te luisteren en hoe het allemaal is gelopen. Uiteindelijke wouden we weggaan kwam hij naar ons en gaf hij mij 50 euro en zei ”veel succes maat, laat zien dat je dit verdiend hebt” en hij gaf zijn adres voor een WK shirt 🙂
Rond 02:00 kwam ik in polen aan bij het Hotel. Ik liet via facebook weten dat ik aangekomen was en dat alles goed geregeld is.

23-10-2013

Ochtend werd ik wakker uur of 8/9. Ik kon niet meer slapen maar was wel erg moe.
Ben samen met mijn vader gaan ontbijten. Later rond 12 uur heb ik alles geregeld zoals accommodatie kaart, inschrijving ect..

Om 15:00 heb ik getraind
snatch tot 110kg Clean & Jerk tot 140kg en back squat tot 150kg 3x


Na de training ging ik even de zaal kijken. Op dat moment was er een wedstrijd. Zaal is erg mooi gemaakt. Dit is wel anders dan op een EK!

Rond uur of 18:00/19:00 kwam ik naar het hotel en wat zie ik?
Er staan paar mensen bij de balie op mij te wachten. Het blijkt dat zij via facebook hebben gevolgd hoe ik naar het WK ben gekomen. Zij waren erg blij en gingen mij omhelzen terwijl ik hun niet kende. Het was voor mij even schrikken van wat gebeurt er nou dan hahah.
Deze mensen wonnen zelf in Wroclaw en zijn afkomstig uit Armenie. Ze vertelden mij hoe ze er achter zijn gekomen dat ik door hulp van anderen op het WK sta. Het blijkt dat ik zelfs in de krant sta van Wroclaw. Van mijn achternaam wisten ze dat ik Armeens was en kwamen ze mij opzoeken om te helpen.
Ze hebben naar hun huis gebracht 2km van het Hotel. Het was echt geniaal ik wist niet meer wat ik meemaakte. Laat ik maar kort houden het was awesome!!!
Ze zullen mij steunen op het WK hebben ze beloofd. Ze lieten de kaarten zien van de wedstrijd. Dat zij aanwezig zullen zijn. Rond uur of 22:00 werd ik weer thuisgebracht naar mijn hotel.

23-10-2013

09:00 werd ik wakker ben gaan wegen. Ik woog 84.9 dit is beetje te weinig. Heb lekker veel moeten eten om mijn gewicht omhoog te brengen naar 86kg. Dit is omdat ik nog 1dag heb om 85kg te wegen.
11:00 werd ik gebeld door de Stentor voor een interview. Later na vijftien minuten werd ik gebeld door de Coen en Sander Show 3FM/BNN voor een interview.
Tot uur of 15:00 zat ik in mijn kamer beetje achter de laptop muziek te luisteren. Tot dat de Armeense bewoners van Wroclaw naar mijn kamer kwamen. Ze vroegen of alles naar wens was en of ik nog wat hulp nodig heb. Ze hadden wat boodschappen gedaan voor mij. Ze vroegen of ik even de stad wou bekijken. Uiteindelijke ben ik met hun meegegaan. De stad Wroclaw is echt groot een mooi. Binnen de stad hangen allemaal posters van Poolse gewichtheffers, met groot boord wordt aangegeven dat er wedstrijden zijn. Hier is de sport heel populair. Het was rond 18:00 ik moest gaan wegen en wat eten. Toen ik uit huis ging woog ik 85.9kg. Ze brachten mij naar het hotel om te rusten en te eten.
Ik woog 85,1kg voor het eten,  heb tot 86,2kg gegeten 🙂
Om 20:00 uur ging ik de wedstrijd kijken tot 69kg. Na de laatste beurt ben ik gelijk  naar mijn hotel gegaan om te rusten. 

24-10-2013

08:00 uur wakker. Ik ben nu lekker aan het rusten voor vandaag.
De plannen zijn dat ik rond 11uur mijn lunch box moet gaan ophalen (dit regelt mijn vader) en om 11:30 uur nemen we de bus naar de zaal om te gaan wegen. Ik moet om 12uur wegen. Wedstrijd is om 14:00 live te zien via mijn website (onder kopje LIVE)
Het doel van vandaag is 1ste worden bij mij in de groep!

Wedstrijd:
Ik woog 84.20kg. Mijn openings beurten waren trekken143kg stoten175kg

World Weightllifting Championships Wroclaw Men 85 C PREZANTION

Opwarmen ging best wel goed bij het trekken. Mijn opbouw was:
50kg 2/3 70kg 1/2 90kg 1/2 100kg 2/1 110kg 1/1 120kg 1/1 130kg 1/1 140kg 1/1
1ste beurt 143kg good lift! 2de beurt 147kg miss. 3de beurt 147kg good lift.
Dit was 2kg onder het Nederlands record.

World Weightllifting Championships Wroclaw Men 85 C SNATCH

Bij het stoten ging redelijk goed, alleen ik was beetje duizelig. Gelukkig ging het snel over en was helemaal klaar voor het stoten.
Opbouw van het stoten was:
60kg 2/1 80kg 1/1 100kg 1/1 120kg 1/1 140kg 1/1 150kg 1/1 160kg 1/1 170kg 1/1
1ste beurt 175kg good lift! 2de beurt 181kg stoten, was mijn hand open geschuurd. Waardoor ik niet meer eronder kon duiken. 3de beurt stoten 181kg kwam ik er wel onder maar was niet goed genoeg. Halter lag iets voor me borst waardoor ik veel kracht moest leveren om op te staan.

Als ik 181kg had gehaald was dit Nederlands record stoten en totaal. Helaas is dit niet gebeurt.

World Weightllifting Championships Wroclaw Men 85 C CLEAN & JERK

Na de wedstrijd moest ik samen met de Engelse doping controle geven.

Het is nu rond 17:30 ben nu in het hotel. Straks ben ik van plan om 20:00 wedstrijd te gaan kijken 77kg A groep.

Zelf ben ik redelijk tevreden, tuurlijk kan het beter maar soms moet je gewoon tevreden zijn. Het belangrijkste is dat ik genoten heb van de wedstrijd! Ervaring rijker 🙂 Na 10jaar stond er weer een Nederlander op een WK.

Ik wil mijn sponsors bedanken mijn vrienden, familie en kennissen,
ZONDER JULLIE HULP WAS IK NIET OP HET WK!!!!!

Na de wedstrijd zouden wij (mijn vader en ik ) terugreizen naar Nederland. Alleen door de familie die mij steeds te hulp schiet liet weten dat hij hier in Wroclaw een andere hotel heeft geboekt voor 2 nachten. Om te laten zien wat voor stad Wroclaw is. We zijn na de wedstrijd gaan eten en later om 20:00 uur hebben we gewichtheffen tot 77kg gaan kijken.

25-10-2013 / 26-10-2013

Zo ik zal het kort houden. Deze twee dagen hebben we veel meegemaakt en veel wedstrijden bekeken. De stad Wroclaw was erg mooi en druk. Het was gewoon geweldig!

Back to home!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.