Oproep op Facebook brengt Tovmasjan toch naar het WK

bricht-oproep-op-fbEen noodkreet op Facebook heeft ertoe geleid dat gewichtheffer Karen Tovmasjan deze week toch aan de WK in het Poolse Wroclaw meedoet. Aanvankelijk trok hij zich afgelopen weekeinde terug, omdat hij geen geld bleek te hebben voor zijn reis. Verscheidene mensen, bekenden en onbekenden van de sporter, reageerden op het bericht van Tovmasjan op sociale media en doneerden een bedrag.

Daardoor kon de gewichtheffer gisteren toch samen met zijn vader per auto naar Polen afreizen. Hij komt donderdag in actie. Tovmasjan, de enige Nederlandse deelnemer bij de WK, zou in eerste instantie naar Polen vliegen, maar zijn ticket werd geannuleerd door een weldoener van de sporter die de kosten zou betalen.Tovmasjan zei te hebben begrepen dat de man ook zijn hotel zou betalen, maar dat bleek al evenmin het geval te zijn. Daarom leek de hele reis afgeblazen te moeten worden. De gewichtheffer spreekt over een vervelend misverstand.

Tovmasjan krijgt geen financiële steun van de gewichthefbond, die het geld niet heeft. De gewichtheffer heeft zelf een trainingspak met ‘Nederland’ erop laten maken. Hij verblijft in Polen niet in het officiële hotel van de WK-deelnemers, maar in een veel goedkopere behuizing in de buurt.

‘Het is mijn eerste WK en ik zag dat echt de mist in gaan. Gelukkig hebben de mensen mij geholpen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor’, aldus Tovmasjan, die in Rio de Janeiro hoopt de eerste Nederlander te worden die sinds 1968 aan het gewichtheffen op de Olympische Spelen meedoet

Bron: Algemeen Dagblad

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.