Gewichtheffer tovmasjan behaalt historische records

Gewichtheffer Karen Tovmasjan behaalt historische records en droomt over toekomst doel

1steHet afgelopen jaar kwam gewichtheffer Karen Tovmasjan van gewichthefclub Leef uit Wijhe regelmatig in de spotlights door zijn goede prestaties en zijn deelname aan het Ek en WK.

Dit bekroonde hij ook nog eens tijden de laatste wedstrijd van 2013 ‘’ De Laatste Kans ‘’ in Veldhoven.

Daar schreef hij historie door vijf Nederlandse records te verbreken waaronder het gewicht van 160kg te behalen in het onderdeel trekken. Dit was iets bijzonders om dat dit nog nooit in welke klasse dan ook door een Nederlander is behaald. Mede door zijn resultaten sloot de Atleet als nr. 1 van Nederland op de ranglijst af. Normaal neemt de Atleet deel in de 85 kg. Maar de wedstrijd in Veldhoven koos Karen bewust om deel te nemen in de 105 klasse. Mede daardoor heeft Karen Tovmasjan nu in drie gewichtsklassen Nederlandse Records in handen. Namelijk in de 77kg, 85kg en de 105 kg klasse.

Als je hoort dat een atleet meedoet in een hogere klasse verwacht je dat het dan veel zwaarder word. Al is dat in Nederland helaas niet het geval omdat de concurrentie er eigenlijk niet is voor de Atleet. Dit vindt hij zelf ook jammer omdat ik mezelf extra moet motiveren om nieuwe prestaties te behalen. Op Europees en wereld vlak is gelukkig het klasse verschil wel goed te zien. ‘’ Ik hoop dat er in toekomst er een atleet bijkomt die mijn niveau kan halen waardoor we samen kunnen concurreren en samen de lat naar een hoger niveau in Nederland kunnen leggen’’.

Karen ziet 2013 ook als zijn beste jaar uit zijn Carrière waarin hij een volgend doel heeft de Olympische Spelen. Hiervoor is Karen nog 14kg verwijderd van de Olympische limiet die als eis is gesteld. Dit is haalbaar zegt de atleet al moeten we daar hard voor werken maar we gaan er voor om dit te behalen. De komende periode bereid Karen zich voor op zijn volgende belangrijke wedstrijd in april het Ek in Tel Aviv. Daar wil hij strijden voor een top 10 plaats en daarmee doordat het op de tv word uitgezonden word door Eurosport de sport nog meer onder de aandacht te brengen. En daarmee laten zien dat ook Nederlanders op Europees niveau als gewichtheffer actief zijn en dat we daarvan moeten genieten als sportliefhebber.

Bron: Airplayradio

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.