Eigen event en voorzitterschap voor Tovmasjan

Tovmasjan InvitationalHet nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar rond de gewichtheffer van Leef uit Wijhe is het aan het begin van het jaar niet stil geweest. Karen Tovmasjan krijgt zijn eigen evenement waaraan zijn naam is verbonden en hij is verkozen tot voorzitter van de atletencommissie van sectie gewichtheffen van KNKF/KrachtsportNL. De Atletencommissie is een commissie bestaande uit vrijwilligers met een topsport achtergrond die de algemene belangen van topsporters in Nederland behartigt. Bovendien adviseert de commissie NOC*NSF en organisaties van invloed op het topsportbeleid van het NOC*NSF in het maken van topsportvriendelijk beleid.

Karen Tovmasjan ziet de aanstelling als voorzitter als volgt: “Het is de bedoeling dat ik voor atleten opkom! Stel dat atleten een idee hebben of ergens mee zitten kunnen ze het met mij delen en ik leg het bij KNKF neer. Ik ben aanspreekpunt van alle atleten van Nederland. Als er in de toekomst iets moet gebeuren voor atleten moet de (KNKF) met mij overleggen wat het beste is voor een atleet. Aangezien ik veel organiseer met atleten lijkt het mij een leuk goed idee om dit te doen. Inmiddels ben je prof en je weet wat een atleet nodig heeft en dat leg ik dan bij KNKF neer.”

Naast deze benoeming zal in de maand mei een wedstrijd worden gehouden dat naar hem is vernoemd. Op zondag 4 mei 2014 vindt de eerste Tovmasjan Invitational plaats. Dit toernooi is een CrossFit gewichtheftoernooi voor teams. Gewichtheffers die een bij de CrossFit vestigingen in Nederland trainen kunnen zich als team opgeven en strijden tegen de andere teams.

Het toernooi is bedoelt om geld in te zamelen voor de trainingskampen en wedstrijden van Tovmasjan “ op weg naar zijn Olympische droom”. Doordat er geen geld is vanuit NOC NSF  moet de sporter zelf de kosten betalen. Mede door dit toernooi en de hulp van sponsoren wordt de olympische droom mogelijk gemaakt .

Karen Tovmasjan reageert als volgt op deze wedstrijd: ‘’Ik werk veel met CrossFiters en merk dat er veel CrossFiters gewichtheffen leuk vinden en eigenlijk nergens een wedstrijd kunnen doen buiten de bondwedstrijden om. Na veel denken wat ik allemaal voor ze kon doen was éen van de opties een groot evenement te organiseren waar ik ze de mogelijkheid kon geven om zichzelf te testen en ervaring op te doen. Het evenement heb ik gemaakt om mijzelf te helpen richting RIO 2016. Als er mensen meedoen aan mijn evenement helpen zij mij naar Rio! Ik ben inmiddels verliefd op CrossFit en vindt het super gaaf om met hun te werken daarom heb ik gekozen om voor crossFiters een evenement  te organiseren. Iedereen is van harte welkom op het evenement. Ik hoop dat het een groot succes wordt. Als ik ooit stop met mijn carrière , kan ik zegen dat ik wat leuks heb achtergelaten.  Ik zal tijdens mijn evenement ook paar leuke demonstraties gaan geven over gewichtheffen.

Bron: Airplayradio

Tovmasjan Invitational

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.